PRIČETEK PRODAJE DIJAŠKIH IN ŠTUDENTSKIH VOZOVNIC

V ponedeljek, 24. 8. 2020, pričetek sprejema vlog za subvencionirano vozovnico in prodaje vozovnic

Vloge za subvencionirane vozovnice dijakov za novo šolsko leto, bodo prodajna mesta enotne vozovnice začela sprejemati od ponedeljka 24.8. 2020 dalje. Na prodajnih mestih bo možen tudi nakup subvenciioniranih vozovnic. Da bi zmanjšali nevarnost okužb s COVID 19 prosimo vse upravičence do subvencionirane vozovnice, da vlogo oddajo na spletu.

Ministrstvo za infrastrukturo je v sodelovanju z Ministrstvom za javno upravo in partnerji že v šolskem letu 2019/2020 omogočilo pridobitev subvencionirane vozovnice na popolnoma digitalen način. Oddaji elektronske vloge se je pridružil še spletni nakup vozovnice.
 
Vloga za izdajo subvencionirane vozovnice je na voljo v elektronski obliki, na spletni stani eUprave.  Za oddajo elektorske vloge vlagatelj potrebuje le e-identiteto, ki jo lahko brezplačno uredi na najbližji Upravni enoti (digitalno potrdilo ali smsPASS). Prednost oddaje elektronske vloge za subvencionirano enotno vozovnico preko portala eUprava je v tem, da po potrditvi oddane vloge vlagatelj v nekaj minutah dobi tudi odločitev o upravičenosti do subvencionirane vozovnice in povezavo na spletni nakup vozovnice.  Spletni nakup opravijo pri izbranem prevozniku. Vozovnica se na kartico naloži ob prvem vstopu na prevozno sredstvo (avtobus ali vlak).


Storitev eUprave  lahko zaradi časovnega prihranka oziroma poenostavljenega postopka olajša nakup vozovnice uporabnikom javnega potniškega prometa s statusom dijaka ali študenta.

Spletna oddaja vloge za subvencionirano vozovnico in spletni nakup bistveno zmanjšujeta tveganje za okužbe s COVID19.

Vse, ki nimajo možnost za spletno urejanje vloge in spletni nakup pa prosimo, da si uredijo vlogo in vozovnico že v predprodaji in da ne čakajo na zadnje dni avgusta in na 1. september, ko so bile običajno daljše vrste za nakup vozovnice.

Vir: Ministrstvo za infrastrukturo