RIM, VATIKAN - 2021

R I M, VATIKAN

(I t a l i j a)

 

 

Potovanje

1. dan: Nočna vožnja v smeri Benetk, Bologne in Firenc z vmesnimi postanki …

2. dan: … v smeri Rima. Sledi namestitev in osvežitev v hotelu. Sledi ogled kulturno-zgodovinskih znamenitosti Večnega mesta - katakomb, kjer so pokopani prvi kristjani in se nahaja pod zemljo. Izpustili ne bomo tudi bazilike Sv. Pavla, bazilike Marije Snežne in mogočnega Kapitola, znamenitega Konstantinovega slavoloka, Beneški trg … Vrnitev v hotel. Nočitev.

3. dan: Po zajtrku bo sledil ogled Vatikana, najmanjše države na svetu. Sprehodili se bomo med muzeji, ki hranijo bogate zbirke različnih umetnostno-zgodovinskih obdobij. Ne bomo izpustili Sikstinske kapele z znamenitimi Michelangelovimi freskami, sprehod do Trga Sv. Petra, obisk največje bazilike na svetu. Po želji se bomo povzpeli na kupolo, s katere je lep razgled na Rim in Vatikan. Vrnitev v hotel in nočitev.

4. dan: Po zajtrku bomo nadaljevali z ogledom Rima ter odšli do trga Navona, ki se ponaša z vodnjakom štirih rek, Panteona, Španskih stopnic, Fontane di Trevi, o kateri legenda govori, da če vržete kovanec v vodnjak, se zagotovo še kdaj vrnete v Rim.

Z vmesnimi postanki bomo v domači kraj prispeli do 4. ure zjutraj naslednjega dne.