Usposabljanje poklicnih voznikov - koda 95

Pooblaščeni center za USPOSABLJANJE POKLICNIH VOZNIKOV motornih vozil
BAKOVSKA 29A, MURSKA SOBOTA

EU koda 95 za prevoz blaga in za prevoz potnikov.

Vse informacije in prijave o pridobitvi na:

02 530 16 59

041 865 445 

avtosola.busko@apms.si

www.solavoznjemurskasobota.si

Facebook

 

Začelo se je 10. septembra 2008 za voznike avtobuisov in leto pozneje še za vznike tovornjakov. S tem je ugasnil program NPK za voznike. Vsi vozniki, ki imajo vpisano kodo »95« v svojih vozniških dovoljenjih se morajo redno usposabljati (7 ur letno), če želijo svojo kvalifikacijo uporabljati.
Nekaterim voznikom se je veljavnost kode že iztekla. Ni problem! Ponovno jo lahko aktivirate s sklopom zadnjih petih predavanj.

Redno 7 urno usposabljanje praviloma izvajamo vsak mesec, ob zadostnem številu prijav. Prijavite se! 

Zbiramo prijave tudi za prejšnje sklope usposabljanja za 5 let nazaj, za vse, ki so kaj izpustili.
 
Prijavite se lahko pri nas, pisno po pošti ali elektronski pošti.
Cena usposabljanja znaša 42 € z vključenim DDV. Znesek lahko poravnate na naši blagajni ali s položnico, na računu NLB, 02340-0014249004, pred začetkom usposabljanja.
Usposabljanje bomo izvedli pri najmanj 25 kandidatih.
Ostali podatki za plačilo s položnico ali preko spletne banke -> Koda namena: OTHR; namen: RU za TK voznik; BIC banke: LJBASI2X; referernca: SI00 2018; naslov prejemnika: AP MS d.d., Bakovska 29A Murska Sobota.

Kdo potrebuje kodo 95, oz. Temeljno kvalifikacijo voznik? Na kratko.
Vozniki, ki opravljajo prevoz blaga ali potnikov z vozili, za katera je potrebno imeti naslednje vozniške kategorije: C1, C, C1 + E, C + E, D1, D, D1 + E in D + E. Seveda to velja za državljane EU, za prevoz v vseh državah EU, in za zaposlene v EU, tudi če niso državljani katere od držav EU.
Med izjemami, ki so pri nas v veljavi je tudi prevoz za lastne potrebe. Vendar pa te izjeme ni v tujini in predvidoma bo tudi pri nas ukinjena?!
Še ostale izjeme:
– vozil, pri katerih največja dovoljena hitrost ne presega 45 km/h;
– vozil, ki jih uporabljajo slovenska vojska, policija, civilna zaščita ali gasilci;
– vozil, na katerih se opravljajo preizkusne (testne) vožnje za tehnične izboljšave, popravila ali vzdrževanje novih ali obnovljenih vozil, ki še niso bila dana v uporabo;
– vozil, ki se uporabljajo v nujnih primerih ali so namenjena za reševalne akcije;
– vozil, ki se uporabljajo za učne ure vožnje za osebe, ki želijo pridobiti vozniško dovoljenje ali spričevalo o pridobitvi kvalifikacij in rednem usposabljanju;
– vozil, ki prevažajo material in opremo, ki ju voznik uporablja pri svojem delu, če vožnja tega vozila ni voznikova glavna dejavnost;
– vozil, ki se uporabljajo za lastne in osebne potrebe.