SUBVENCIONIRANE DIJAŠKE IN ŠTUDENTSKE VOZOVNICE IJPP

NOVOSTI NA PODROČJU SUBVENCIONIRANIH DIJAŠKIH IN ŠTUDENTSKIH VOZOVNIC v š. l. 2024/2025

 

1. Vloga za izdajo subvencionirane vozovnice za dijake, študente in udeležence izobraževanja odraslih – upravičenci na prodajno mesto NE vlagajo več pisnih vlog. Obrazca Vloga za izdajo subvencionirane vozovnice za navedene upravičence ni več. Vlagatelj na prodajno mesto predloži osebni dokument. Po vnosu emšo številke vlagatelja, se iz povezanih evidenc pridobijo vsi obvezni podatki in vloga se potrdi. Ob nakupu potrebujete samo osebni dokument (osebna izkraznica ali potni list), ki se glasi na upravičenca do subvencionirane vozovnice. V primeru, da je upravičenec mladoleten je potrebno predložiti na vpogled še osebni dokument zakonitega zastopnika.

2. Pogoj minimalne razdalje 2 km od kraja bivanja do kraja izobraževanja – omejitve glede minimalne razdalje ni več. Vlagatelj je upravičen do subvencioniranega prevoza ne glede na razdaljo od kraja bivanja do kraja izobraževanja

3. Vozovnica za 10 voženj na mesec – relacijska vozovnica za 10 voženj na mesec se spremeni v vozovnico za 10 voženj na mesec za celotno območje RS.

4. Če se upravičenec izobražuje v tujini, pri izvajalcu predloži potrdilo o vpisu v vzgojno-izobraževalni oziroma študijski program.

5. Obrazec za opravljanje praktičnega izobraževanja – potrdila o opravljanju praktičnega izobraževanja ni več. V kolikor tuj študent ali dijak pri nas opravlja praktično izobraževanje, se njegov status pridobi iz uradnih evidenc šolstva. V nasprotnem primeru vlagatelj ni upravičen do subvencionirane vozovnice

6. Predprodaja subvencioniranih vozovnic za dijake za novo šolsko leto se prične 21.8.2024. Prodaja za študente za novo študijsko leto  se bo pričela konec meseca septembra, predvidoma od 23.9.2024 naprej.

7. Cene subvencioniranih vozovnic – z novim šolskim letom se je spremenila cena kombinirane mestne vozovnice v Mariboru. Cena mesečne kombinirane mestne vozovnice znaša 10 evrov in cena letne kombinirane mestne vozovnice znaša 100 evrov. Cene subvencioniranih vozovnic se nahajajo v priponki.