VIKEND VOZOVNICE

Ministrstvo za infrastrukturo je s 1. julijem 2021 uvedlo dve vozovnici, ki potnikom prinašata dodatne ugodnosti pri potovanju z medkrajevnim avtobusnim javnim potniškim prometom in domačim železniškim prometom.

Vikend vozovnica za družine in skupine potnikov

Vozovnica omogoča družinam oziroma skupinam potnikov do 5 oziroma do 10 oseb, med katerimi je vsaj en otrok v starosti do 14 let, neomejeno število potovanj z medkrajevnim avtobusom ali z vlakom ob sobotah, nedeljah in praznikih v obdobju štirih zaporednih dni. Cena vikend vozovnice je 15 evrov za skupine do pet oseb in 30 evrov za skupine do 10 oseb.

Nakup vikend družinske vozovnice je mogoč le na prodajnih mestih za IJPP VOZOVNICE. Vozovnica se naloži na neimensko IJPP kartico, kar stane 3,00 EUR.

Vikend popusti

Potniki lahko vse sobote, nedelje in praznike v obdobju od 1. 7. 2021 naprej potujejo s popustom v medkrajevnem avtobusnem in domačem železniškem prometu.
Nakup enkratne ali dnevne vikend vozovnice s popustom je omogočen na IJPP prodajnih mestih. Vozovnica se naloži na neimensko IJPP kartico. Pri vozniku na avtobusu je mogoče izvesti nakup le enkratnih vikend vozovnic in sicer samo za relacijo na kateri se vozilo vozi. Vozovnica kupljena pri vozniku ne omogoča prestopanja.